Ρέκβιεμ για ενα Όνειρο

Ρέκβιεμ για ενα Όνειρο
Requiem for a Dream   (2000)

Σκηνοθεσία:  Ντάρεν Αρανόφσκι   Darren Aronofsky

Πρωταγωνιστές: Έλεν Μπερστιν  Ellen Burstyn   Τζάρεντ Λέτο   Jared Leto

   Τζένιφερ Κόνελι  Jennifer Connelly    Μάρλον Γουέιανς  Marlon Wayans

Δυο κατήφοροι που οδηγούν, στην εξάρτηση στη παράνοια, στις φαντασιώσεις, στη τρέλλα, στην καταστροφή.
Ο ένας κατήφορος  μοναχικός τον κάνει, η μητέρα (Έλεν Μπερστιν) προσπαθώντας να βρει κάπου να πατήσει, να επιβεβαιωθεί. Ξεκινά από αφέλεια ένα ταξίδι,  με  μαγνήτες τα σώου και το γυαλί της τηλεόρασης, τη ανάγκη να λάμψει  μέσα από  την αναγνωρισημότητα, και  να φωτίσει για λίγο  τη μίζερη ζωής της.  Έχει χάσει τον άντρα της από θάνατο και το γιό της από τις πεδιάδες των ναρκωτικών. Ένα σώου στην τηλεόραση με τη λάμψη του νικητή, μια αίτηση για να λάβει μέρος στο σώου, το παλιό κόκκινο φουστάνι  των ημερών της"δόξας" που τώρα περασμένη μεσήλικας, τής είναι στενό, θα την στείλουν σταδιακά στη δίαιτα και στη συνέχεια στα χάπια, κίτρινα κόκκινα πράσινα μπλε. Χούφτες τα χάπια, σύννεφο οι φαντασιώσεις, να ανακηρύσσεται νικήτρια, την οδηγούν στην παράνοια και αντί να βρεθεί στη σκηνή του σώου, βρίσκεται δεμένη στο κρεβάτι της τρέλας στο νοσοκομείο για αποκατάσταση.
Τον άλλο κατήφορο τον παίρνουν παρέα, ο γιος της και η κοπέλα του. Δύο πανέμορφα παιδιά που τρέχουν όπως τά έντομα τη νύχτα στο φως και στο θάνατο, κατ᾿  ευθείαν προς τα ναρκωτικά και την καταστροφή. Ο δρόμος είναι χωρίς επιστροφή και για τους δυο. Από χρήστες στην αρχή , και μικροκλοπές του αγοριού με ένα φίλο του, (έχουν πουλήσει τόσες φορές την τηλεόραση της μάνας του,  που μέχρι και ο παλαιοπώλης τη συμπονεί κάθε φορά που τρέχει να την ξαναγοράζει), από χρήστες λοιπόν, μετά βαποράκια. Από τη πάλη με τα στερητικά σύνδρομα,  στην πορνεία της   κοπέλας, ενός λουλουδιού, για να εξασφαλίσουν τη δόση. Μετά έρχεται η σηψαιμία από τα τρυπήματα του χεριού του αγοριού και ο  ακρωτηριασμός , με την κοπέλα μακριά του, να παλεύει με στερητικό σύνδρομο και τους εφιάλτες της.
Μια ταινία ασθμαίνουσα, συνταιριασμένη με το κατέβασμα χούφτες τα χάπια από τη μητέρα, χούφτες τα ναρκωτικά από τα παιδιά.