Σταντάλ: Η μόνη δικαιολογία για το Θεό είναι ότι δεν υπάρχει.

Περιεχόμενα

Περιεχόμενα
 Η περιπέτεια της Εξέγερσης ενάντια στο Θεό.

Επίκουρος Λουκρήτιος
Σαντ Ρομαντισμός
Αδελφοί Καραμαζώφ

Η Εξέγερση ενάντια στο Θεό.

Η εξέγερση δεν μπορεί να γίνει κατανοητή χωρίς την έννοια ενός, όχι απρόσωπου θεού. Από το θεό πρόσωπο η επανάσταση μπορεί να ζητήσει λογαριασμό. Με αυτή την έννοια ο θεός της παλαιάς διαθήκης είναι εκείνος που θα κινητοποιήσει την επαναστατική σκέψη. Με τον Κάιν η πρώτη επανάσταση συμπίπτει με το πρώτο έγκλημα. Η Kαινή διαθήκη μπορεί να θεωρηθεί σα μια προσπάθεια εκ των προτέρων προς όλους τούς εξεγερμένους, να γλυκάνει τη μορφή του σκληρού Θεού της Παλαιάς διαθήκης, βάζοντας ένα μεσολαβητή ανάμεσα σ᾿ αυτόν και τους ανθρώπους. Ο Χριστός "ήρθε" για να λύσει δύο σπουδαία προβλήματα, το κακό και το θάνατο, εγκαταλείποντας σαν θεότητα τα προνόμια της, και αναλαμβάνοντας ο ίδιος να δοκιμάσει το κακό και το θάνατο.. Μόνο η θυσία ενός "αθώου" θεού μπορούσε να δικαιολογήσει τις δοκιμασίες της ανθρώπινης αθωότητας. Η γενικευμένη αδικία (θεού και ανθρώπου) θα μπορούσε να είναι το ίδιο ικανοποιητική για τον άνθρωπο, όσο και η ολοκληρωτική δικαιοσύνη. Αν όλα, χωρίς εξαίρεση από τον ουρανό ως τη γη, ριχτούν στη δυστυχία, τότε μια παράξενη ευτυχία είναι δυνατή. Αλλά από τη στιγμή που ο Χριστιανισμός αντιμετώπισε την κριτική και αμφισβητήθηκε η ύπαρξη του χριστού, ο πόνος ξανάγινε μοίρα των ανθρώπων. Οι "βλάσφημοι" κατά παράδοξο τρόπο ζωντανεύουν το σκληρό Θεό, που ο Χριστιανισμός ήθελε να βγάλει από τη σκηνή της Ιστορίας. Η φιλελεύθερη σκέψη π.χ. αρκέστηκε ν᾿ αρνηθεί την ιστορία του Χριστού («αυτό τα ανιαρό μυθιστόρημα») σύμφωνα με το Σαντ και να διατηρήσει, με την άρνησή της, την εικόνα του τρομερού θεού.

Οι ουρανοί..... βρέχουν θαύματα.

Εικόνες  αγίων  χύνουν  δάκρυ. Οι άγιοι μεγάλη χάρη τους, συναγωνίζονται ποιός θά κάνει πιό πολλά θαύματα. Λείψανα ευωδιάζουν. Η Παναγία τη μια εμφανίζεται δω την άλλη εκεί.  Πότε προλαβαίνει δεν ξέρω. Φιδάκια είναι τακτικά στην ώρα τους στη γιορτή του αγίου. Το άγιο φώς ανάβει  από μόνο του και φωτίζει τους πιστούς. Αρώστειες γιατρεύονται από μόνες τους. Οι γιατροί απορούν και φοβούνται πως σε λίγο θα χάσουν τη δουλεία τους. Το μόνο θαύμα που δε γίνεται είναι να φωτίσει τους πιστούς κάποιος.

Περπατώ στην Ιπποκράτους, μισοζαλισμένος από την κάπνα από τις υπαίθριες σούβλες που γύρω τους βαλαντωμένοι τσικνοπεμπτίτες για να ξεχἀσουν για λίγο τον καϋμό από τα μνημόνια, σπρώχνονται ποιός θα πάρει πρώτος. Αυτό είναι μόνο το ορεκτικό για το βραδυνό τσιμπούσι. Κατσικάκια, αρνάκια γουρανάκια όλα τα αλέθει ο μύλος...θυσία στο θεό καρνάβαλλο. Προπαντός τα έθιμα.... Και ξαφνικά βλέπω το θαύμα. Χριστός και Παναγία μου λέω. Κάνω το σταυρό μου και διαβάζω: ΘΑΥΜΑ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ, (μεγάλη η χάρη της), βγήκε μόνη της μέσα απο τίς φλόγες. Αμέσως σκέφτηκα, είδες τι κάνει η Τσικνοπέμπτη, πέσανε στα σουβλάκια και δε βρέθηκε ένας Χριστιανός, να τη βοηθήσει, αλλά βγήκε η καυμένη μόνη της μέσα από τις φλόγες. Αλλά μετά διάβασα τα ψιλά, κι ήρθε η καρδιά στό τόπο της! Ησύχασα ήτανε σε καλά χέρια, στα χέρια της ηγουμένης Θεοδοσίας και πίνανε καφεδάκι στο αρχονταρίκι. Λέω την καϋμένη που ήθελε τέτοια μέρα να πάει και βρέθηκε μέσα στις φλόγες, και ευτυχώς που βρέθηκε η ηγουμένη, μεγάλη χάρη της κι αυτηνής, και την έσωσε. Τώρα τι της ήρθε και φανερώθηκε έτσι στα ξαφνικά, δεν μπορώ να καταλάβω. Μάλλον θα την έστελε ο Θεός, που επειδή αγαπάει τόσο πολύ τους ανθρώπους και όλα τα ζωντανά, κάτι θα θέλει πάλι να τους πει, όπως τότε που έστειλε τον γιό του το μονογενή, και τον θυσίασε για να σωθεί ή αθρωπότητα, για να νικηθεί ο θάνατος (...θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασιν ζωή χαρισάμενος). Γι αυτό από τότε δεν ξέρω να έχει πεθάνει κανείς. Εκείνο που ξέρω είναι ότι αν φάει κανείς κάτι και δηλητηριαστεί, θα τό κάνει εμετό. Ο πνευματικός εμετός, δεν ξέρω πως γίνεται, αλλά θα μου πείς πως να  δηλητηριαστεί το μυαλό αφού δεν υπάρχει κουκούτσι. Ίσως ξέρουν οι πνευματικοί της εκκλησίας, οι οποίοι κοιμούνται αγκαλιά με το πνεύμα, να μας το πούν. Με ποιο τρόπο μπορείς να ξεράσεις τα θαύματα, και τις άλλες θεόπεμπτες αρλούμπες που μας σερβίρουν και είναι, άκρως δηλητηριώδεις, σαν το άγιο φως που δεν ξεχνάει ποτέ, να ανάψει από μόνο του, για να το μεταφέρουν εν χορδαίς και τυμπάνοις στην έρμη Ελλάδα. Πως να καθαρίσεις το μυαλό σου από τις τοξίνες, που σκορπούν η θρησκεία, οι βρυκολακιασμένες αντιλήψεις, κάτι τέτοια έντυπα. Ο κόσμος ψάχνει βιολογικά προϊόντα, για να αποφύγει τις τοξίνες καιρός είναι να προστατευτεί και από τις πνευματικές τοξίνες. 


"Η θέση των ζώων στην Ορθοδοξία"

Απόψεις ενός ηλίθιου που δεν έχει ντροπή και δηλώνει επιστήμονας.

Δεν μπορούσα το βλάκα να τον βρίσω στο site γιατί ξέρουν ότι οι ηλιθιότητες τους προκαλούν και θα ᾿χαν πολλούς μουστερήδες. Είναι να τρελαίνεσαι με αυτά που διαβάζεις. Να μερικές από τις σοφίες του πιστού "επιστήμονα"
Του Ανδρέα Χατζηχάμπη Βιολόγου-Περοβαλλοντολόγου Bch, MSc., aMIEvnS, Υπ. Δρος Βιολογίας σε ένα site "διακόνημα" σαν και τα βρυκολακιασμένα του μυαλά.
Τίτλος: "Η θέση των ζώων στην Ορθοδοξία"
«Η ζωολατρία ξεκινά από την πίστη ότι τα ζώα έχουν ψυχή»
Επιστήμονά μου έχεις μείνει στην εποχή του Όμηρου και του Αριστοτέλη, από τους οποίους ο χριστιανισμός έκλεψε την έννοια της ψυχής, για τους πονηρούς σκοπούς του, για να τονίσει με τον "δυϊσμό¨ του, ότι το μεν σώμα είναι φθαρτό, και η ψυχή αθάνατη, αλλιώς πως θα κοροϊδεύατε τον κόσμο για αιώνια ζωή. Ένθεε βιολόγε μου, πάρτο χαμπάρι εσύ και η ψευτοθρησκεία σου, όπως και κάθε θρησκεία, ότι ψυχή δεν υπάρχει. Όλη η πνευματική και συναισθηματική ζωή των έμβιων όντων είναι διαδικασίες του εγκεφάλου. Πέθανε ο εγκέφαλος "πάπαλα", είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει. Ούτε εσύ ούτε εγώ ούτε και τα ζώα έχουν ψυχή, άρα σε επίπεδο βιολογίας ,δηλαδή έκφρασης ζωής καί συναισθημάτων, είμαστε στην ίδια κατηγορία με τα ζώα, απλώς προφανώς ή έκφραση αυτή, είναι πιο πλούσια στον άνθρωπο.
Συνεχίζει ο σοφός:
«Ειδική περίπτωση ζωολατρίας μπορεί να θεωρηθεί και η αποκλειστική χορτοφαγία, όπου εν ονόματι του αποκαλούμενου δικαιώματος των ζώων για την ζωή, θεωρείται έγκλημα η θανάτωση ζώων για τροφή από τον άνθρωπο. Η σειρά που τα δημιούργησε ο Θεός φανερώνει την θεία ιεραρχία τους. Τα ζώα μπορούν και χρησιμοποιούν όλα εκείνα που έχουν προηγηθεί, δηλαδή φυτά και αβιοτικό περιβάλλον». (Βρε ηλίθιε και τα ζώα που τρώνε άλλα ζώα τι θα έτρωγαν φυτά και αβιοτικά προϊόντα!) «Γίνεται πασιφανές έτσι ότι ακραίες καταστάσεις ζωοφιλίας και αποκλειστικής χορτοφαγίας αποτελούν εκτροπές από την ομαλή σχέση ανθρώπου και ζώων σύμφωνα με την Ορθοδοξία».
Βρε τι μας λες, να μην αγαπάμε τα ζώα που είναι μια "ἁλήθεια" και μάλιστα πολύ πονεμένη της φύσης, και να αγαπάμε τα ψέμματα της θρησκείας σου, για να μη ξεφύγομε απο την ορθοδοξία την οποία προσωπικά την έχω γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων μου για να μη πω που αλλού.... Οι θεοί , οι θρησκείες είναι επινοήσεις, του ανθρώπου υπάρχουν μόνο στα κεφάλια σας μέσα και δεν ξεριζώνονται εύκολα "γιατί όλα τα ᾿σκιαζε ή φοβέρα....." . Τι θα γίνουμε αν παραδεχτούμε την μοναξιά μας μέσα στον κόσμο, και τη σιωπή του μη υπάρχοντος θεού.
Συνεχίζει ο λαμπρός επιστήμονας.
«Εξάλλου στο θαύμα της θεραπείας του δαιμονιζόμενου ο Χριστός προστάζει τα δαιμόνια να βγουν από τον άνθρωπο και να πάνε στους χοίρους, που πέφτουν στην λίμνη και πνίγονται. Ο υποβιβασμός, λοιπόν, του ανθρώπου στο επίπεδο των άλογων ζώων, με την επέκταση μερικών τεχνητών νομοθετημάτων για τα ζώα, αποτελεί άλλη μια αποστασία από την ορθόδοξη χριστιανική θέση και δεν αποτελεί λύση για την εξισορρόπηση των σχέσεων ανθρώπου και ζώων. Η εξίσωση αυτή αποτελεί μάλλον βιολογική ουτοπία ή μια νέα βιολογική απειλή».
Να τονε και το δαίμονα: Βρε επιστήμονα δεν έχεις καταλάβει ότι ή για θεό μιλάς ή για δαίμονα είναι το ίδιο πράγμα. Και τα δυό είναι επινοήματα της μεταφυσικής, χωρίς αυτή δεν υπάρχουν. Ένας άνθρωπος που χρησιμοποιεί τον "ορθό λόγο" δεν μπορεί να φθάσει ούτε στην έννοια του θεού ούτε στην έννοια του διαβόλου. Εσάς βέβαια σας βολεύει, για να αποδίδετε τα καλά στο θεό (δηλαδή πιά καλά, τη φθορά; το θάνατο; τις αρρώστιες; τις σφαγές των ζώων; κλπ.) και τα κακά στο "χέρι" του διαβόλου.
«Τα ζώα επιδέχονται και την ενέργεια του διαβόλου .
Ο όφις - κατειλημμένος από τον διάβολο - παρέσυρε στην αμαρτία τους πρωτόπλαστους, και μαζί με αυτούς και όλη την κτίση».
Νάτονε το δαίμονα πάλι αυτός φταίει, σας το ᾿λεγα γω, για τη μοίρα του ανθρώπου και των ζώων, αυτό το αιώνιο προπατορικό αμάρτημα, για να καταδικάσουμε τον άνθρωπο και να αθωώσουμε τον ανύπαρχτο θεό.
«Όπως ο όσιος Σιλουανός γράφει: «Ένιοι προσκολλώνται εις τα ζώα, αλλ' ούτω προσβάλλουν τον Δημιουργόν. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να έχη πάθος προς τα ζώα, αλλά μόνον καρδίαν οικτίρουσαν παν δημιούργημα». Διαφορετικά κινδυνεύει να λατρεύσει «την κτίση παρά τον κτίσαντα» (Ρωμ. 1,25).»
Να και τα μεγάλα πνεύματα ο "όσιος Σιλουανός" που μας δίνουν συστάσεις να μην αγαπόύμε τα ζώα για να πηγαίνει όλη η αγάπη μας σε ένα σκιάχτρο τον κτίσαντα. Τον έχω χεσμένο τον ανύπαρκτο "κτίσαντα¨ και σέβομαι τη ζωή τού κάθε ζωντανού, δε θα βλάψω ούτε μυρμίγκι, δεν θα φάω κανένα ζωντανό, γιατί και αυτό όπως και όλα τα πλάσματα θέλουν να ζήσουν τη λίγη και μοναδική ζωή που μας έτυχε από τη φύση.
Να σε χαίρεται η ορθοδοξία που υπηρετείς.
Υ.Γ ΗΘΕΛΑ ΣΟΦΕ ΗΛΙΘΙΕ ΒΙΟΛΟΓΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΖΩΟΥ, ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ !